Mijnverkeersveiligheid.nl (verkeersveiligheid dat ben jij, verkeersveiligheid dat realiseren wij)

Waarom deze workshop?

Het nemen van de juiste interventies maakt dat de verkeersveiligheid daadwerkelijk verbeterd wordt. Het gaat immers altijd om de juiste keuzes, afwegingen en effectiviteit. Hierin kennen we een breed scala aan mogelijkheden. Via de VVN verkeersveiligheidsmix is het mogelijk om te komen tot goed doordachte interventies. Binnen Mijnverkeersveiligheid.nl kunnen gemeenten niet alleen hun interventies in kaart brengen, maar ook leren van anderen en inspiratie op doen om te komen tot de juiste interventies. Het uitwisselen van best-practises zorgt voor een inspirerend "interventie-kompas".

Voor wie is de workshop?

Voor een ieder die vanuit de collectieve aanpak bij wil dragen om Nederland verkeersveiliger te maken. 

Collectieve aanpak
De burger wordt door de overheid gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan met maatschappelijke thema’s. Verkeersveiligheid is het thema waarbij het mes aan twee kanten snijdt. Nog even daargelaten dat onze politici het ‘zelf doen’ als nationaal thema hebben gekozen. Wat je er ook van vindt, het biedt kansen en vraagt om nieuwsgierigheid van een ieder. Daarom pakt VVN het momentum, want het is tijd om door te pakken. Via een collectieve aanpak. Tijd voor een echte verkeersveiligheidsimpuls!

Wat gaan we doen?

Momentum
Geïnteresseerd in de wijze waarop we het momentum paktken? VVN wil via deze workshop de bezoekers op het NVVC 2016 in Den Bosch tijdens de lezing kennis laten maken met de filosofie en werkwijze achter Mijnverkeersveiligheid.nl.

VVN, het CVV en Hartjes op de fiets wisselen theorie, werkwijze, succesverhalen en praktijkvoorbeelden af en dagen de aanwezigen uit om hun dagelijkse praktijk hieraan te spiegelen. De kracht binnen de workshop zit tevens in de branchevreemde, maar herkenbare en inspirerende voorbeelden vanuit het CVV. Hartjes op de fiets is het schoolvoorbeeld vanuit de praktijk. Het succesverhaal aan het woord.

En in de lijn van het thema willen we ervoor zorgen dat u als deelnemers ook anderen gaat inspireren. U komt immers niet alleen voor kennis maar ook voor contacten. Deze verbondenheid gaat ontstaan in deze workshop. Wij bieden de deelnemers tijdens de workshop concrete uitdagingen, waarin gezamenlijk een uitwerking aan kan worden gegaan.

Op welk kompas vaart u om te komen tot de juiste interventie(s)? Neem het mee en deel uw successen.

Wie zijn er betrokken?

Veilig Verkeer Nederland (VVN), het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en initiatiefgroep "Hartjes op de fiets".

Activiteiten vóór 21 april

Voorafgaand aan het congres worden bezoekers aan het NVVC en contacten binnen het netwerk van VVN en het CVV geïnformeerd en enthousiast gemaakt om deel te nemen aan het NVVC 2016 en de workshops. O.a. door info delen via social media (LinkedIn, Twitter, FaceBook) en interne en externe Nieuwsbrieven.