Bosch

Bosch virtuelestand

 

 

 

 

 

 

 

 

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor slimme woningen, slimme steden, geconnecteerde mobiliteit en geconnecteerde industrie.

Bosch streeft een veilige en duurzame mobiliteit na en combineert de expertise van de groep voor de ontwikkeling van een mobiliteit die gepersonaliseerd, geautomatiseerd, geëlektrificeerd en geconnecteerd is. Dit resulteert in geïntegreerde mobiliteitsoplossingen, zoals bijvoorbeeld veiligheidssystemen, rijhulpsystemen en geautomatiseerde functies. Bosch staat synoniem voor belangrijke innovaties, zoals het elektronisch motormanagement of het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP®. Dit systeem ligt aan de basis van heel wat ADAS of Advanced Driver Assistance Systems.

ADAS vergroten de veiligheid en het rijcomfort. Door middel van radar-, video- en ultrasone sensoren helpen zij bestuurders bij het uitvoeren van de rijtaak. Zij waarschuwen bij potentieel gevaarlijke situaties zodat de bestuurder tijdig kan reageren, of grijpen zelf in wanneer de kans op een ernstig ongeval groot is en de bestuurder niet doeltreffend reageert.

Steeds meer auto’s zijn uitgerust met een of meerdere ADAS. Toch weten heel wat bestuurders niet welke ADAS hun auto heeft en wat deze systemen precies doen.

Vanaf mei 2022 worden een aantal ADAS-systemen verplicht op alle nieuwe automodellen in de EU. Het is belangrijk deze systemen te kennen. Want wie ADAS op de juiste manier gebruikt, kan levens redden.  

Ontdek meer over de meest voorkomende ADAS