Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020

De genomineerden voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020
We hebben veel mooie inzendingen mogen ontvangen voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs (NVVP). Hieruit blijkt maar weer dat verkeersveiligheid een belangrijk en populair onderwerp is waar we met z'n allen veel mee bezig zijn. Duizenden stemmen hebben voor elke categorie bepaald welke inzending er nog kans maakt op de Verkeersveiligheidsprijs 2020.

  • Risico’s in beeld SD-Insight, Next Driver
  • Maatregelen Lekker Anders Dag, Prettig verkeer rond school...... maar dan anders
  • Samenwerking Innovatie Centrum Verkeer en Logistiek, Veilig Thuiskomen een recht maar niet vanzelfsprekend

De prijs
De winnaar ontvangt/krijgt roem en publiciteit rondom het eigen project/initiatief door middel van een artikel in Verkeerskunde en publiciteit via de media van de organiserende partijen en het Kennisnetwerk SPV. Daarnaast ontvangt de winnaar een kunstwerk. 

In principe wordt de winnaar van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020 bepaald door de bezoekers van het NVVC2020. Het congres is inmiddels verplaatst van 16 april 2020 naar 26 november 2020. De hoop is dat het congres dan ook door kan gaan zoals bedoeld: een netwerkcongres waar we samen het verbeteren van de verkeersveiligheid #aanpakken. Op dit moment is nog steeds onzeker in hoeverre dat eind november zal kunnen. In oktober zullen we daar meer duidelijkheid over kunnen geven. Zéker is in ieder geval dat de winnaar van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020 de prijs in ontvangst kan nemen. Mocht dat niet op 26 november in de Jaarbeurs zijn, dan gaan we uiteraard op zoek naar een andere manier om tot een uiteindelijke winnaar en een passende prijsuitreiking te komen.

Initiatief
knspvDeze prijs is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, SWOV, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt op het Nationaal Verkeersveiligheidscongres (NVVC). Omdat het Strategisch Plan Verkeersveiligheid dit NVVC centraal staat heeft de congresorganisatie het Kennisnetwerk SPV gevraagd deze editie van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs te organiseren.  


Winnaar van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2018 is:

Een mobiel achter het stuur – Frank Frijns (Stichting Yannick)