NVVP

De Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024

De Nationale Verkeersveiligheidsprijs (NVVP) is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en WaterstaatSWOVVeilig Verkeer Nederland en de ANWB. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt op het Nationaal Verkeersveiligheidscongres. We zijn op zoek naar initiatieven die de verkeersveiligheid echt verbeteren, initiatieven die inspireren en anderen aanzet om zelf aan de slag te gaan. Mooie projectresultaten, innovatieve producten en bijzondere samenwerkingen voor de verkeersveiligheid konden t/m vrijdag 23 februari 2024 ingediend worden.

De genomineerden van 2024

De jury heeft uit alle inzendingen drie genomineerden voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024 geselecteerd. Maak hieronder kennis met de genomineerde initiatieven door middel van hun videopitches.

  • Guerchôm van Iperen van TeamAlert met Gevaarherkenningstraining Blikveld
  • Thomas Preeker en Rob Smit van Vervoerregio Amsterdam met Programma Veilige Fietspaden
  • Remco Smit van Gemeente Rotterdam met Doorbraak vergroten verkeershandhaving/pakkans

Videopitch - Doorbraak vergroten verkeershandhaving/pakkans:


Videopitch - Programma Veilige fietspaden:

 
Videopitch - Gevaarherkenningstraining Blikveld:

 
Video van alle drie de genomineerden samen:

 


Criteria

De genomineerden zijn door de jury bepaalt aan de hand van vier criteria:

  1. Het initiatief verbetert de verkeersveiligheid
  2. Het initiatief is praktisch toepasbaar
  3. Het initiatief is ook uit te voeren door anderen / op andere locaties (opschaalbaar)
  4. Het is een nieuw initiatief

De prijs

De winnaar van de NVVP ontvangt naast roem volop publiciteit rondom het eigen project of initiatief, door middel van een artikel in het vakblad Verkeerskunde en aandacht via de mediakanalen van de organiserende partijen. Als winnaar vervul je ook een rol bij de volgende uitreiking van de NVVPBij de volgende editie van het congres ben je dus gegarandeerd van gratis toegang en de mogelijkheid om je ervaringen na het winnen van de prijs te presenteren. Aanvullend gaan de organiserende partijen in gesprek met de winnaar van de NVVP om te kijken hoe zij dit winnende initiatief verder kunnen helpen. 


Nationale Verkeersveiligheidsprijs

'Veilig fietsen voor ouderen' van pensionado Piet Noordzij won op 14 april 2022 de Nationale Verkeersveiligheidsprijs tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres in Utrecht.

Lees meer over de winnaar van de NVVP 2022 >

Terug naar boven