NVVP

De Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024

De Nationale Verkeersveiligheidsprijs (NVVP) is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en WaterstaatSWOVVeilig Verkeer Nederland en de ANWB. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt op het Nationaal Verkeersveiligheidscongres.

Mooie projectresultaten, innovatieve producten en bijzondere samenwerkingen voor de verkeersveiligheid konden t/m vrijdag 23 februari 2024 ingediend worden. We hebben mooie inzendingen mogen ontvangen. Bedankt! Momenteel buigt de jury zich over de inzendingen en selecteert de genomineerden. 4 maart ontvangen inzenders bericht.

De prijs

De winnaar van de NVVP ontvangt naast roem volop publiciteit rondom het eigen project of initiatief, door middel van een artikel in het vakblad Verkeerskunde en aandacht via de mediakanalen van de organiserende partijen. Als winnaar vervul je ook een rol bij de volgende uitreiking van de NVVPBij de volgende editie van het congres ben je dus gegarandeerd van gratis toegang en de mogelijkheid om je ervaringen na het winnen van de prijs te presenteren. Aanvullend gaan de organiserende partijen in gesprek met de winnaar van de NVVP om te kijken hoe zij dit winnende initiatief verder kunnen helpen. 

Waaraan moet het initiatief voldoen?

We zijn op zoek naar initiatieven die de verkeersveiligheid echt verbeteren, initiatieven die inspireren en anderen aanzet om zelf aan de slag te gaan. Uit de inzendingen selecteert de jury de genomineerden. Deze worden bepaald aan de hand van vier criteria:

  1. Het initiatief verbetert de verkeersveiligheid
  2. Het initiatief is praktisch toepasbaar
  3. Het initiatief is ook uit te voeren door anderen / op andere locaties (opschaalbaar)
  4. Het is een nieuw initiatief

Hoe ziet het proces eruit?

De jury selecteert uit alle inzendingen de genomineerden voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024. De genomineerden ontvangen per mail een uitnodiging om voorafgaand aan het congres in een korte video hun initiatief te presenteren en stemmen te werven. Op het Nationaal Verkeersveiligheidscongres op 11 april 2024 bepalen bezoekers uiteindelijk welke genomineerde de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024 wint!

Belangrijk

  • Het indienen van een voorstel kan t/m 23 februari 2024;
  • Als je inzending genomineerd is door de jury, ontvang je uiterlijk 4 maart per e-mail persoonlijk bericht;
  • Wij ontzorgen de genomineerden bij het maken van een video-pitch van 1 minuut die gebruikt kan worden ter promotie voorafgaand aan het congres. De opnamedata maken we later bekend. 


Nationale Verkeersveiligheidsprijs

'Veilig fietsen voor ouderen' van pensionado Piet Noordzij won op 14 april 2022 de Nationale Verkeersveiligheidsprijs tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres in Utrecht.

Lees meer over de winnaar van de NVVP 2022 >

Terug naar boven