Nationaal Verkeersveiligheidscongres 2024

Beeldboek 2024

In het beeldboek vind je alle hoogtepunten, interviews en een aantal foto's van het Nationaal Verkeersveiligheidscongres 2024. Bekijk het bladerbare magazine via de link hieronder.

Bekijk het beeldboek van 2024

In #tandem naar meer verkeersveiligheid, zo luidde het thema van het Nationaal Verkeersveiligheidscongres op 11 april 2024. Want werken aan verkeersveiligheid doen we samen, met vereende krachten, net als op een tandem. Kijk met dit beeldboek terug op een geslaagde dag in Zwolle.

De urgentie van het congres was voelbaar en duidelijk. Traditiegetrouw publiceerde het CBS in dezelfde week de ongevalscijfers. Met 684 doden in 2023 is dat aantal weliswaar iets lager dan in 2022, maar nog altijd hoger dan in de veertien jaren ervoor. Opnieuw zijn er meer fietsers omgekomen dan auto-inzittenden. Werk aan de winkel, dus.

Tijdens het congres konden de bijna 500 bezoekers kiezen uit drie sessierondes van elk 8 sessies, die allemaal goed bezocht werden. Belangrijk, want samenwerking en kennisdeling zijn essentieel voor het verhogen van de verkeersveiligheid – dat doe je niet in je eentje, maar samen. De sessies varieerden van fietsinnovaties tot workshops over de polarisatie tussen ’50 en 30’, verkeersveiligheid naar sport en school, risicogestuurd en datagedreven aanpak, cannabis onder jongeren en meer.


Alle congresfoto's bekijken? Ga naar het uitgebreide fotoalbum:

BEKIJK ALLE FOTO'S

Terug naar boven