Nationaal Verkeersveiligheidscongres 2024

Terugblik 2022

In het beeldboek van NVVC2022 vind je alle informatie, hoogtepunten en mooie foto's van het Nationaal Verkeersveiligheidscongres 2022. Je leest het digitale beeldboek via de button hieronder.

Bekijk het beeldboek van 2022

“Het voelt als een reünie van mobiliteitsprofessionals!” Zo opende dagvoorzitter Monique Verhoef het Nationaal Verkeersveiligheidscongres van 2022. Na een tijdsperiode van 4 jaar vond in de Utrechtse Jaarbeurs weer een fysiek Nationaal Verkeersveiligheidscongres plaats. Zo’n 350 gegadigden kwamen samen om het met elkaar te hebben over verkeersveiligheid.

We hebben allemaal een verantwoordelijkheid

“We staan gezamenlijk voor een enorme uitdaging. Verschillende overheidsdiensten hebben de ambitie uitgesproken om toe te werken naar nul verkeersslachtoffers in 2050. Alle partijen hebben elkaar nodig om die ambitie waar te maken. Iedereen kan een steentje bijdragen. We hebben allemaal een verantwoordelijkheid”, stelt Geertje Hegeman, afdelingshoofd verkeersveiligheid bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Hegeman nam de honneurs waar van Kees van der Burg, directeur-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, die wegens omstandigheden verhinderd was.

Proactieve aanpak

Geertje Hegeman (IenW), Martin Damen (SWOV), Jurn Hageman (ANWB) en Evert-Jan Hulshof (VVN) beantwoorden in een panelgesprek vragen die het publiek via een app kon inzenden. De vragen gingen over ongevalscijfers, verkeerseducatie, de invloed van ADAS-systemen en de rol van de werkgever. Belangrijkste conclusie van het panelgesprek: om verkeersongevallen te voorkomen moeten we op een proactieve en risicogestuurde manier te werk gaan.

De gouden congresbutton

Na het panelgesprek was het aan het publiek om vragen te beantwoorden. In de Grote Verkeersveiligheidsquiz werden vragen gesteld door Frank Notten (CBS), Marijntje Bakker (VeiligheidNL) en Judith Bokhove (wethouder Mobiliteit, gemeente Rotterdam). Na een korte pitch mochten drie quizgasten ieder drie vragen stellen. De quizvragen gingen over ongevalscijfers en ongevallenregistratie.

De tien beste deelnemers werden live bekendgemaakt. Naast eeuwige roem ontvingen de tien beste deelnemers een gouden congresbutton, zo kon iedereen zien wie het meeste over verkeersveiligheid weet.

Terug naar boven