Nationaal Verkeersveiligheidscongres 2024

NEXTdriver wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020

NEXTdriver wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020

NEXTdriver heeft de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020 gewonnen. Dat heeft Pieter Litjens van Kennisnetwerk SPV zojuist bekendgemaakt. Van de drie finalisten uit drie categorieën gaven de deelnemers aan het NVVC de tech scale-up NEXTdriver de meeste stemmen.

NEXTdriver coacht chauffeurs op professioneel rijgedrag ter verbetering van de verkeersveiligheid en verlaging van brandstofverbruik, CO2-uitstoot, schades en onderhoudskosten. Door chauffeurs structureel coaching en opvolging te geven op hun rijgedrag, zijn zij in staat hun rijgedrag te verbeteren en leren zij nieuwe automatismen aan voor een langdurig resultaat. 

Met NEXTdriver won de categorie Risico’s in beeld van de twee overige categorieën Maatregelen (Lekker Anders Dag met Prettig verkeer rond school... maar dan anders) en Samenwerking (Innovatie Centrum Verkeer en Logistiek met Veilig Thuiskomen een recht maar niet vanzelfsprekend).

Naast de eer om twee jaar lang verkeersveiligheidsambassadeur te zijn en eeuwige roem, krijgt de winnaar aandacht in de vakpers door een artikel in Verkeerskunde. De prijs is een kunstwerk gemaakt door glaskunstenares Marielle Braanker. Met een beetje fantasie kun je er een mens in herkennen. En ook de 0 van het streven naar 0 verkeersslachtoffers. Glas is kwetsbaar en zo is ook de mens.

Guido Sluijsmans ceo/co-founder van NEXTdriver is verguld met de prijs. Hij wil met minister Cora van Nieuwenhuizen en het CBR in gesprek over het opnemen van deze innovatieve manier van coachen in de professionele nascholing voor chauffeurs.

Omdat deze (digitale) editie van het NVVC in het teken stond van de risicogestuurde aanpak uit het Strategisch Plan Verkeersveiligheid, was het aan Kennisnetwerk SPV om de prijsuitreiking te verzorgen.

De finalisten voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020

Initiatief

knspvDeze prijs is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, SWOV, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt op het Nationaal Verkeersveiligheidscongres (NVVC). Omdat het Strategisch Plan Verkeersveiligheid dit NVVC centraal staat heeft de congresorganisatie het Kennisnetwerk SPV gevraagd deze editie van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs te organiseren.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven