Nationaal Verkeersveiligheidscongres 2024

Interpolis wil verkeersveiligheid van senioren vergroten

Interpolis wil verkeersveiligheid van senioren vergroten

Er is veel werk aan de winkel om de doelstelling ‘nul verkeersslachtoffers in 2050’ te realiseren. Interpolis onderzoekt met een netwerk van nationale en internationale experts welke oplossingen bijdragen aan het vergroten van de verkeersveiligheid. Zijn we klaar voor de toekomst? 

We focussen sinds 2016 op ‘minder afleiding in het verkeer’. Dat doen we door jongeren te stimuleren om mobielvrij te fietsen met de PhoNo app. Als jongere op de fiets ben je kwetsbaar. Ieder ongeval is er een te veel, vinden wij. Deze app motiveert jongeren kilometers te maken voor een veiliger verkeer én een schonere Noordzee.

Voor automobilisten ontwikkelden we de AutoModus app. AL meer dan 350.000 automobilisten hebben deze app om mobielvrij te rijden gedownload. Met deze app dringen we het aantal verkeersongevallen terug én doneren we € 0,50 aan een goed doel voor elke 100 kilometers die de app-gebruikers in AutoModus rijden. Win-win!

Groeiende groep verkeersslachtoffers van 75+

Het aantal verkeersslachtoffersboven de 75 jaar stijgt. Dit is een groeiend probleem dat om een ​​oplossing vraagt. Interpolis wil senioren helpen hun verkeersveiligheid te vergroten.  In 2022 staat het onderwerp hoog op onze agenda. Hoe motiveren we senioren om hun eigen verkeersveiligheid te vergroten?

Met het Interpolis klantenpanel gingen we in gesprek over de weerstanden tegen de fietshelm. In landen als Frankrijk en Duitsland is de helm voor alle leeftijden al verplicht, maar in Nederland is de weerstand tegen het dragen van een helm op de ‘gewone’ fiets groot. Bij hoge snelheden vinden we het dragen van een helm in Nederland heel normaal, denk dan aan de racefiets, elektrische fiets of speedpedelec. Met behulp van campagnes én door verplicht stellen is het mogelijk om het dragen van een fietshelm voor jong en oud te normaliseren.

Interpolis is National Relay voor de European Safety Charter

Op 20 april 2021 heeft de Europese Commissie officieel haar European Road Safety Charter opnieuw gelanceerd: het grootste platform voor verkeersveiligheid ter ondersteuning van de Vision Zero-ambitie. In Europa willen we het aantal verkeersdoden in 2050 tot bijna nul terugdringen. Interpolis is National Relay van dit programma. Interesse om deel te nemen aan dit netwerk en lid te worden van de European Safety Charter? Neem dan per e-mail contact op met Miquette Vossen.

Ben jij bezig met verkeersveiligheid?

Op 14 april 2022 gaan wij graag met alle aanwezigen van het NVVC-congres in gesprek over de toekomst van verkeersveiligheid voor senioren. We komen graag met jou in contact!

Johan Ringeling & Miquette Vossen

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven