Nationaal Verkeersveiligheidscongres 2024

<span>Doe mee met de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024</span>

Doe mee met de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024

Op 11 april 2024 wordt tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle de Nationale Verkeersveiligheidsprijs (NVVP) uitgereikt. Initiatiefnemers kunnen vanaf heden en tot en met 23 februari hun inzending indienen via de website van het congres. De NVVP is bedoeld om aandacht te creëren rondom mooie projecten, innovatieve producten of bijzondere samenwerkingen die de verkeersveiligheid verbeteren. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt.

De stemrondes

Een professionele jury selecteert uit alle inzendingen de genomineerden voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024. De genomineerden ontvangen een uitnodiging om voorafgaand aan het congres in een korte video hun initiatief te presenteren en stemmen te werven. Op het Nationaal Verkeersveiligheidscongres op 11 april 2024 bepalen bezoekers uiteindelijk welke genomineerde de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024 wint!

De criteria

De organisatie is op zoek naar initiatieven die de verkeersveiligheid echt verbeteren, initiatieven die inspireren en anderen aanzet om zelf aan de slag te gaan. De jury let bij het bepalen van de genomineerden dan ook op deze vier criteria: het initiatief verbetert de verkeersveiligheid, het is praktisch toepasbaar, het is opschaalbaar en het is nieuw.

De prijs

De winnaar van de Nationale Veiligheidsprijs ontvangt naast roem volop publiciteit, door middel van een artikel in het vakblad Verkeerskunde en aandacht via de mediakanalen van de organiserende partijen. De winnaar vervult ook een rol bij de uitreiking van de NVVP 2026 en is dan dus gegarandeerd van gratis toegang tot het congres en de mogelijkheid om ervaringen na het winnen van de prijs te presenteren. Aanvullend gaan de organiserende partijen in gesprek met de winnaar om te kijken hoe zij het winnende initiatief verder kunnen helpen.

De winnaar van de NVVP 2022

'Veilig fietsen voor ouderen' van Piet Noordzij won de laatst uitgereikte Nationale Verkeersveiligheidsprijs op 14 april 2022 tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres in Utrecht. Het initiatief is een fiets waar je als oudere zittend op je zadel kunt wegrijden en stoppen. Het is pensionado Piet Noordzij gelukt om een prototype-fiets te bouwen met een verlaagd zadel en twee voorwielen, die in bochten kantelen als een tweewieler. Zo blijft de fiets steeds met drie wielen aan de grond, ook bij slecht wegdek. De twee andere genomineerden waren 'De FietsPadvinder' en 'Conflictanalyses met MicroTraffic'.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven