NVVC 2022

Een continue actieve en toekomstgerichte aanpak van de politie

Een continue actieve en toekomstgerichte aanpak van de politie

Hoewel de politie sterk is in reactief handelen, vooral ten tijde van ongevallen en rampen, besteden wij uiteraard ook veel aandacht aan wat er waarschijnlijk of wellicht in de (nabije?) toekomst op ons afkomt of wat wij voorzien. En omdat ook wij niet beschikken over een glazen bol, maken we daarvoor in vele vormen van samenwerking dankbaar gebruik van de kennis en ervaring van een grote hoeveelheid partners, ook binnen het verkeersveiligheidsdomein.

Verder lezen

Verkeersveiligheid verdient (veel) meer aandacht! 

Verkeersveiligheid verdient (veel) meer aandacht! 

Om verkeersveiligheid te verbeteren zijn mooie ambities geformuleerd met als stip op de horizon 0 verkeersslachtoffers in 2050. Immers elk slachtoffer is er een teveel en een ander getal is niet acceptabel. Maar zijn we klaar voor de toekomst? 

Verder lezen

Klaar voor de toekomst

Klaar voor de toekomst

Zijn de gemeenten klaar voor de toekomst? Ik weet het niet. In mijn gesprekken met gemeenten als relatiemanager verkeersveiligheid voor de VNG heb ik bijna 100 gemeenten gesproken, wethouders, ambtenaren en een burgemeester. Van kleine plattelandsgemeente tot G4. Uit die gesprekken komt een heel wisselend beeld* en niet altijd even hoopvolGemeenten willen graag werken aan verkeersveiligheid met grote uitdagingen, zoals gebrek aan middelen, te weinig capaciteit of meer aandacht voor andere onderwerpen.  

Verder lezen

Ongestoord naar de finish

Ongestoord naar de finish

We zijn om heel veel redenen onderweg. Je hebt mensen zoals ik, die jaarlijks door de woestijn racen, maar de meesten rijden van en naar het werk, zijn vakantiegangers, vrachtwagenchauffeurs, maaltijdbezorgers, drukke consultants, etc. Iedereen is met eigen motief onderweg. Wat zij gemeen hebben is dat ze veilig aan willen komen. Daar heb je elkaar dus voor nodig. De mensen die je onderweg tegenkomt zijn op dat moment de belangrijkste mensen voor je, ook al ken je ze niet.

Verder lezen

Onzekere tijden

Onzekere tijden

661 verkeersdoden in 2019 – de CBS-cijfers kwamen vorige week weer hard bij mij binnen. 661 mensen, jong en oud, die niet meer thuiskomen. Ze hebben kinderen, een partner, ouders, vrienden.

Verder lezen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Pagina 1 van 5
Terug naar boven