Nationaal Verkeersveiligheidscongres 2024

Zijn Gemeenten klaar voor de toekomst?

Zijn Gemeenten klaar voor de toekomst?

Zijn de gemeenten klaar voor de toekomst? Ik weet het niet. In mijn gesprekken met gemeenten als relatiemanager verkeersveiligheid voor de VNG heb ik bijna 100 gemeenten gesproken, wethouders, ambtenaren en een burgemeester. Van kleine plattelandsgemeente tot G4. Uit die gesprekken komt een heel wisselend beeld* en niet altijd even hoopvolGemeenten willen graag werken aan verkeersveiligheid met grote uitdagingen, zoals gebrek aan middelen, te weinig capaciteit of meer aandacht voor andere onderwerpen.  

Verder lezen

Terugblik 2020

Terugblik 2020

Bekijk hier de terugblik van het NVVC 2020.

Bekijk video + lees verder

NEXTdriver wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020

NEXTdriver wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020

NEXTdriver heeft de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020 gewonnen. Dat heeft Pieter Litjens van Kennisnetwerk SPV zojuist bekendgemaakt. Van de drie finalisten uit drie categorieën gaven de deelnemers aan het NVVC de tech scale-up NEXTdriver de meeste stemmen.

Verder lezen

Inzending winnaar NVVP 2018

Inzending winnaar NVVP 2018

Lees hier de winnende inzending van de NVVP 2018.
Op 31 maart 2016 werd Yannick Frijns op haar fiets doodgereden door een autobestuurder die volgens het Openbaar Ministerie was afgeleid door haar mobiele telefoon. De tragische dood van Yannick staat niet op zichzelf. Van de 631 verkeersdoden in 2016 is 25% het slachtoffer geworden van autobestuurders die meer oog hadden voor hun mobiele telefoon, dan voor het verkeer.

Verder lezen

Terug naar boven