Nationaal Verkeersveiligheidscongres 2024

Doe mee met de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024

Doe mee met de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024

Op 11 april 2024 wordt tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle de Nationale Verkeersveiligheidsprijs (NVVP) uitgereikt. Initiatiefnemers kunnen vanaf heden en tot en met 23 februari hun inzending indienen via de website van het congres. De NVVP is bedoeld om aandacht te creëren rondom mooie projecten, innovatieve producten of bijzondere samenwerkingen die de verkeersveiligheid verbeteren. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt.

Verder lezen

Programma NVVC2024 vol mooie voorstellen

Programma NVVC2024 vol mooie voorstellen

De selectiecommissie heeft met veel genoegen de grote hoeveelheid ingezonden voorstellen voor het Nationaal Verkeersveiligheidscongres 2024 beoordeeld. Deze editie is de uitdaging om te laten zien hoe je samen, dus in #tandem, werkt aan verkeersveiligheid. Samenwerking komt in veel van de ingediende voorstellen expliciet aan bod, hulde!

Verder lezen

Dien nu jouw bijdrage in

Dien nu jouw bijdrage in

Op 11 april 2024 is het Nationaal Verkeersveiligheidscongres in Zwolle. Dit tweejaarlijkse evenement is voor iedereen die zich actief inzet voor de verkeersveiligheid. Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen voor de aankomende editie zijn al in volle gang. We starten nu met het vormgeven van het inhoudelijke programma. Wil jij ook onderdeel zijn van het congresprogramma? Dien dan vanaf vandaag, 19 september 2023, jouw bijdrage in voor het congresprogramma. De deadline hiervoor ligt eerder dan normaal, namelijk al op 17 november 2023.

Verder lezen

'Veilig fietsen voor ouderen' wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs

'Veilig fietsen voor ouderen' wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs

'Veilig fietsen voor ouderen' van pensionado Piet Noordzij won op 14 april na een publiekstemming de Nationale Verkeersveiligheidsprijs tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres in Utrecht. De congresorganisatoren ANWB, SWOV, VVN en het ministerie van IenW gaan met de winnaar in gesprek over hoe zij dit winnende concept verder kunnen helpen.

Verder lezen

Klaar voor de toekomst

Klaar voor de toekomst

Zijn we klaar voor de toekomst? Het Nationaal Verkeersveiligheidscongres valt dit jaar met de deur in huis. Het is een terechte en tegelijkertijd lastige vraag. Eerst maar even over de toekomst: Ik heb geen glazen bol. Maar ik zie onze bevolking, vooral in de steden groeien en verder vergrijzen. Het wordt steeds drukker op de weg en op het fietspad. Er wordt ook vaker gefietst en ook op hoge leeftijd fietsen we nog graag. Dat is goed voor onze gezondheid, maar fietsers zijn kwetsbaar. En ook de verleidingen van smartphones onderweg kunnen kleine hoekjes vormen waar ongelukken in kunnen zitten.

Verder lezen

Terug naar boven