Nationaal Verkeersveiligheidscongres 2024

Bijna klaar voor de toekomst

Bijna klaar voor de toekomst

Ik zal ze niet snelvergeten, de iconische woorden van een van onze vrijwilligers: “Liever dood in het zadel, dan eenzaam achter de tv.” Nu gaat dit wellicht voor velen erg ver, maar we mogen zeker blij zijn dat mensensteeds langer vitaal blijven en deel blijven nemen aan het verkeer, ook op de fiets. En omdat we als land nog steeds vergrijzen neemt die groep oudere fietsers alleen maar toe. 

Verder lezen

Genomineerden bekend!

Genomineerden bekend!

Tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres op 14 april wordt door de bezoekers bepaald welke genomineerde de Nationale Verkeersveiligheidsprijs (NVVP) wint. 
In de video stellen zij zich voor: 

Verder lezen

Van ongevallen naar risico

Van ongevallen naar risico

Data gestuurd en projectgericht werken

Inmiddels een open deur: we moeten hard aan de slag om de verkeersveiligheid te verbeteren. Maar hoe we dat het beste organiseren is nog lastig. Weten we waardoor de slachtofferaantallen maar blijven stijgen? Natuurlijk geeft het SPV-beleid een duidelijke strategie en zijn op de website van het Kennisnetwerk SPV veel naslagwerken, methodes, technieken en maatregelen te vinden. Mijn ervaring is echter dat gemeenteraadsleden- en bestuurders naar de actualiteit kijken en zich de risicogestuurde aanpak nog niet eigen hebben gemaakt.

Verder lezen

Data kunnen het verschil maken!

Data kunnen het verschil maken!

We zijn in Nederland nogal van het polderen. Maar over sommige zaken zijn we het unaniem met elkaar eens. Zoals verkeersveiligheid, een thema dat ons allemaal raakt. Dat we het met z’n allen heel belangrijk vinden, betekent niet dat we het dan ook automatisch goed voor elkaar hebben. Nog altijd komen gemiddeld bijna twee mensen per dag in het verkeer om het leven. En het aantal ernstig gewonden blijft verontrustend hoog. Tot nu toe is het niet gelukt om dat te doorbreken. Daar maken we ons bij de ANWB grote zorgen over.

Verder lezen

Zijn we #klaarvoordetoekomst?

Zijn we #klaarvoordetoekomst?

Als je ergens klaar voor bent, dan ben je voorbereid, dan weet je wat er op je af komt en wat je te doen staat. Ik ben nog maar net begonnen bij SWOV en ik weet al wat mij te doen staat. Met SWOV bijdragen aan een halvering van het aantal verkeersslachtoffers in acht jaar.

Verder lezen

Terug naar boven